Minikler su tasarrufunda örnek oluyor
SAKARYA – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yeni eğitim-öğretim yılının Su Müfettişi eğitimlerine Sapanca Kemal Yener İlk ve Ortaokulu’nda başladı. Küresel çapta artan kuraklık ve su kaynakları üzerindeki strese dikkat çekilen eğitimlerde, miniklere suyun doğru kullanımı konusunda bilinç kazandırıldı.
Interaktif etkinliklerle suyun yolculuğu
Eğitimlerde suyun kaynaklardan musluğa kadar olan doğal akışı animasyonlarla anlatıldı. Küresel kuraklık eğilimleri ve su kaynaklarının korunmasına dair başlıklar örneklerle açıklanırken, öğrenciler günlük yaşamda uygulayabilecekleri su tasarruf yöntemlerini öğrendi.
Su Müfettişi rozetleri dağıtıldı
Eğitimin sonunda Su Müfettişi rozeti alan çocuklar, sosyal çevrelerinde ve günlük yaşamlarında suyun tasarruflu kullanımı konusunda örnek olacak. Katılımcılar küçük hediyelerle motive edilerek sürece aktif şekilde dahil edildi.
SASKİ’den açıklama
Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Su kaynaklarımızdaki azalmaya karşı toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Genç yaşta kazanılan tasarruf alışkanlıkları, uzun vadede kentimizin su güvenliğini güçlendirecek en etkili adımlardan biridir. Eğitimlerimiz aracılığıyla hem bilgi hem de sorumluluk bilinci aşılayarak sürdürülebilir su kullanımı hedefimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”



